Бившият мениджър на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо е на път много бързо да се завърне на треньорската скамейка след уволнението си през декември. Специалния е спряган за връщане начело на португалския гранд Бенфика, който освободи Руи Витория.

Според португалския вестник „Рекорд“ ръководството на „орлите“ от Лисабон вече се е спряло на Моуриньо като идеален кандидат за нов наставник на тима. Четвъртият във временното класиране на португалския елит обаче не е в състояние да плати годишна заплата от 15 милиона евро на специалиста и затова ще иска да го ангажира първо само до края на сезона.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Жозе Моуриньо започна треньорската си кариера в Бенфика през 2000 година като наследник на германската легенда Юп Хайнкес. Той обаче се задържа начело на „орлите“ само до декември на същата година, след като новоизбраният президент на клуба тогава Мануел Вилариньо отказа да продължи договора на специалиста.

В момента Бенфика е на 7 точки зад лидера Порто, а уволненият Руи Витория бе извел тима до шампионската титла през 2016 и 2017 година.