Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо коментира след победата с 2:0 над Арсенал, че съдията Мартин Аткинсън е трябвало да изгони трима от играчите на "топчиите". И в дербито днес португалецът продължи войната с Арсен Венгер. В 20-ата минута на мача Венгер и Специалния се сдърпаха край тъчлинията при грубо влизане на Гари Кейхил в краката на Алексис Санчес. Венгер искаше директен червен картон за Кейхил, но след мача Моуриньо контрира, че съдията е можел да изгони трима играчи на Арсенал.

"Спечелихме труден мач. Те започнаха по-добре, но Еден Азар ни даде дузпата и първия гол и мачът можеше да свърши още тогава, ако беше показан червен картон. Съдията направи фантастично представяне, но Арсенал можеше да завърши с 8 играчи. Кошчелни можеше да получи директен червен картон при дузпата, Калъм Чембърс беше за втори жълт още първото полувреме, а Дани Уелбек накрая също можеше да бъде изгонен", коментира Моуриньо, който нападна Венгер за избухването на французина, който отиде до зоната на своя колега и го избута.

"Има две технически зони за треньорите, не една. Той дойде в моята територия. Ако го прави, за да даде инструкции на някой играч – ОК, но да идва да натиска рефера да даде червен картон за наш играч не е честно. Не мисля, че такива постъпки градят имиджа на Венгер като радетел за честна игра", каза наставникът на Челси.

АНГЛИЯ, ВИСША ЛИГА