ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 3 И СПЕЧЕЛИ ЗЛАТНА ТОПКА ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Ето как прогнозираха мача представителите на Ефбет Лига в играта на БЛИЦ Звездна лига

Манчестър Сити и Ливърпул завършиха 1:1 в дербито от 13-ия кръг на Висшата лига, което беше пряк спор за първото място. Ерлинг Холанд откри за "гражданите" в 27-ата минута, а Трент Александър-Арнолд донесе точката на "мърсисайдци" с попадение в 80-ата минута. 

Попадението на Холанд е паметно. С него норвежката звезда подобри още един рекорд. Холанд е играчът, който най-бързо стига до 50 гола във Висшата лига. Той направи това в 48 мача, подобрявайки постижението на Анди Коул, който имаше нужда от 65 двубоя.

Отборът на Хосеп Гуардиола запази първото място в класирането, като вече има 29 точки, а Ливърпул е втори с 28. Третият Арсенал е с 27 преди гостуването си на Брентфорд, а четвърти с 26 точки е Тотнъм, който утре приема Астън Вила. 

Mанчестър Сити беше в серия от 23 поредни победи на свой терен във всички турнири. Ако бяха спечелили и днес, "гражданите" щяха да влязат в историята, изравнявайки рекордa на Съндърланд, датиращ от 1892 година (24 последователни успеха у дома).  

200 лв. Начален Бонус Спорт от efbet!

"Гражданите" опитаха да наложат натиск от самото начало, но футболистите на Юрген Клоп не им позволиха. Домакините владееха повече топката и действията се развиваха предимно в половината на гостите, но без опасности пред Алисон. В 12-ата минута бразилецът сгреши с подаването си и прати топката право във Фил Фоудън. Английският национал напредна, но стреля в ръцете на стража на Ливърпул.

След това избраниците на Клоп изнесоха по-продължително играта в половината на Сити и бързо стигнаха до голова ситуация. В 16-ата минута след продължително разиграване Мохамед Салах центрира отдясно, а Дарвин Нунес засече с глава, Едерсон обаче направи страхотно спасяване, избивайки топката с една ръка.

Минута след това Нунес бе изведен добре, но второто му докосване в наказателното поле не бе добро и това даде възможност на Кайл Уокър да предотврати опасността. В 20-ата минута Къртис Джоунс върна много рисковано топката към Алисон, който бе притиснат от Ерлинг Холанд, но все пак се справи с трудната ситуация.

В 27-ата обаче Алисон сгреши и домакините поведоха. Бразилецът бе уловил топката след слаб удар, след което при опита да я изрита от ръка силно напред, не я уцели добре и я подаде на Нейтън Аке, който преодоля опитите на Собослай и Александър-Арнолд да го спрат, изведе Холанд и норвежецът се разписа - 1:0. 

В 35-ата минута Ливърпул имаше добра възможност да изравни. Аканжи сгреши и подари топката на Собослай, който напредна през центъра и пусна към Нунес. Ъгълът за Нунес обаче стана малък и той прати топката от външната страна на мрежата.

В 44-ата минута Едерсон много добре подаде с крак към Силва, който веднага пусна към Фоудън. Последният стреля по земя, но Алисон се намеси блестящо и изби топката, която влизаше точно до лявата греда на вратата. След това и Ливърпъл имаше чудесна възможност, след като Нунес хитро пропусна топката след подаване на Собослай. Едерсон изби рисковано пред голлинията, а след това Уокър попречи на Жота да направи добавка. 

След почивката "мърсисайдци" бяха по-активни. В 53-ата обаче Сити организира опасна контраатака, която завърши с разочароващ удар на Алварес. Клоп предприе промени - Жота, който получи разтежение, бе заменен от Луис Диас. Гравенберх пък влезе на мястото на Къртис Джоунс, който изигра слаб мач днес.

В 70-ата минута Диаш отблизо реализира във вратата на Алисон, но попадението правилно бе отменено заради нарушение на Аканжи, който задържа ръката на стража и му попречи да играе с топката. Минута след това Салах изведе Нунес в наказателното поле, уругваецът стреля към близката греда, но Едерсон изби.

Клоп включи и Коди Гакпо, който замени Собослай. В 79-ата минута Холанд можеше да отбележи втори гол, след като отблизо опита да засече късо подаване от Доку, но ударът му бе блокиран. 

Секунди по-късно гостите изравниха. Салах подаде на Александър-Арнолд, който се разписа в далечния ъгъл - 1:1.

МАНЧЕСТЪР СИТИ - ЛИВЪРПУЛ 1:1
1:0 Eрлинг Холанд (27), 1:1 Трент Александър-Арнолд (80)

Манчестър Сити: Едерсон, Уокър, Диаш, Аканжи, Аке, Родри, Фоудън, Алварес, Бернардо Силва, Доку, Холанд

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Матип, Ван Дайк, Цимикас, Мак Алистър, Собосолай, Джоунс, Салах, Нунес, Жота

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!