Българският национал Николай Михайлов ще прибере рекордната премия от 100 000 евро, ако Твенте стане шампион на Холандия за втора поредна година. Това може да се случи в неделя, когато тимът от Енсхеде гостува на Аякс. Сблъсъкът за титлата е от 15:30 часа на "Амстердам Арена".

Дори равенство ще гарантира първото място на Твенте, който само преди дни излъга гранда от Амстердам на финала за Купата на Холандия. Шефовете на Николай Михайлов са надъхали максимално футболистите, обявявайки им, че ще ги наградят с по 100 000 евро на човек, ако успеят да запишат дубъл в неделя.

Михайлов бе оставен на пейката от треньора Мишел Прюдом във финала за Купата, а вратата на Твенте пази Сандер Бошкер. В неделя обаче се очаква 22-годишният българин да пази на "Амстердам Арена".

Ники пази добри спомени от модерното съоръжение. Той бе с основна заслуга за минималната победа на Твенте с 1:0 срещу Аякс в края на юли миналата година в спора за Суперкупата на Холандия. Михайлов се надява да триумфира и в неделя пред препълнените трибуни на 53-хилядното съоръжение в Амстердам. /БЛИЦ