Николай Михайлов бе определен за най-добър вратар в първенството на Холандия за настоящия сезон.
В неделя националът ще пази вратата на Твенте при гостуването на Аякс, като мачът ще определи титлата в Ередевизие. Още преди да се изиграе последният кръг от EredevisieLive (бел. авт. - Телевизията, държаща правата на първенството) обявиха българина за №1 на своя пост.
 
Роденият през юни 1988 година вратар има най-малко допуснати голове в първенството - 23 попадения в 30 мача, а освен това е запазил вратата си "суха" цели 13 пъти в шампионата, което е рекорд за сезона.
 
Защитата на Твенте обаче не е най-силната с допуснатите 31 гола (б.а. - 8 от тях получени от Сандер Бошкер в три срещи), тъй като конкурентът номер едно за титлата на шампионите – Аякс, е инкасирал 29 попадения. Контузията, която извади от игра през последните седмици вратаря на Аякс Мартен Стекеленбург, също помогна Михайлов да бъде отличен предсрочно.
 
Ники има чудесен повод за радост, защото в първия си истински сезон като титуляр в своята кариера се справи с конкуренцията на водещия страж на Холандия Стекеленбург. 28-годишният вратар на Аякс е желан от Манчестър Юнайтед за заместник на актуалния №1 на "Олд Трафорд" Едвин ван дер Сар.
 
Михайлов сложи в малкия си джоб и вратаря на Аржентина Серхио Ромеро (АЗ Алкмаар), както и титулярния вратар на Швеция от девет години насам Андреас Исаксон (ПСВ).
 
Твенте е лидер преди последните кръг с актив от 71 точки. Преднината му обаче е само една точка от Аякс, с когото ще решат спора за титлата в неделя в Амстердам.