Звездата на ПСЖ Неймар и защитникът на Олимпик (Марсилия) Алваро Гонсалес са заплашени от дълги наказания, твърди френското спортно издание „Екип“.

Според информацията, двамата може да бъдат лишени от състезателни права за срок от 8-10 мача, ако Френската футболна лига вземе под внимание изказванията на двамата футболисти. Така бразилецът и испанецът може да не играят до края на 2020 г. в Лига 1.

По време на мача между двата отбора, завършил 1:0 за марсилци и приключил с масово сбиване, Неймар удари Гонсалес, след като испанецът го е нарекъл маймуна.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Защитникът на Олимпик (Марсилия) оправда действията си като защита на японския си съотборник Хироки Сакай, който е бил обиден от Неймар с израза „китайско лайно“.

Първоначално бразилецът беше наказан за два мача и един условно за скандала. Леандро Паредес от Олимпик пък е със спрени права за два мача, след като се сби с Неймар.

В същото време други играчи на ПСЖ – Анхел ди Мария и Лейвин Курзава, бяха дисквалифицирани за шест мача. Ди Мария наплю футболист на гостите от Марсилия, а Курзава беше деен при сбиването в края на срещата.