Общоевропейски шок предизвика новината за смъртта на играча на Панатинайкос и националния отбор на Гърция Джордж Балдок, който беше открит мъртъв в басейна на дома си в Глифада, Атина.

Най-прясната информация гласи, че вече има първи данни от направената аутопсия на тялото на 31-годишният англичанин. Тя доказва, че той се е удавил, тъй като в белите му дробове са открити огромни количества вода. Както и че няма абсолютно никакви следи от насилие.  

Има обаче нещо шокиращо и смайващо, което до вчера гръцката полиция криеше пред обществеността. Първоначално беше съобщено, че до бутилката с водка, килната до басейна, е имало чаша. Сега се оказва, че ченгетата са открили втора чаша, също употребявана като първата. Факт, който говори, че при Балдок вероятно е имало още един човек. Кой е той, остава загадка, която обаче би трябвало да бъде разкрита в следващите часове.

Чакат се много важни данни. Тези от охранителните камери, които ще показват последните движения на футболиста, както и дали в къщата наистина е имало още един човек.

Джордж Балдок е англичанин, роден и израснал на Острова. И направи доста прилична кариера като десен бек, натрупал опит даже и във Висшата лига с екипа на Шефилд Юнайтед. Тъй като баба му е гъркиня, той избра за играе за националния отбор на Гърция, а през лятото премина в Панатинайкос.

Заради контузия Балдок отпадна от състава на елините за снощния мач на „Уембли“ срещу Англия от Лигата на нациите, спечелен сензационно от тях с 2:1. Всички футболисти носеха черни ленти в памет на починалия играч, а преди двубоя имаше едноминутно мълчание в негова памет.