Ето как прогнозираха мача представителите на Ефбет лига в играта на БЛИЦ Звездна лига

Наполи надви трудно у дома Рома с 2:1 в страхотен мач от 20-ия кръг на Серия "А" и направи нова крачка към шампионската титла. Неаполитанците поведоха с красив гол на Виктор Осимен (17), но Стефан Ел Шаарави (75) изравни резултата. В герой за домакините се превърна Джовани Симеоне (86), който им донесе трите точки. 

Още в 5-ата минута вратарят на гостите Руи Патрисио трябваше да прави спасяване след изстрел на Хвича Кварацхелия. Седем минути след това домакините допуснаха грешка, но Мин-Джей Ким успя да попречи на Тами Ейбрахам да играе с топката. 

В 17-ата минута Кварацхелия навлезе в наказателното поле и центрира към Виктор Осимен, който овладя топката на гърди и с неспасяем шут вкара за 1:0. До края на първата част нямаше други голови положения.

След почивката в 62-ата минута Мерет блесна със спасяване, след като с една ръка отклони топката при удар с глава на Кристанте. Наполи отвърна с контраатака, която завърши с изстрел на Ървинг Лосано и спасяване на Патрисио. 

В 75-ата минута Пьотр Желински не изчисти добре, което позволи на Никола Залевски да прати топката в наказателното поле, където Стефан Ел Шаарави не сгреши и изравни за 1:1. 

Четири минути преди края на редовното време Желински се реваншира за грешката си при гола на гостите и подаде на Джовани Симеоне, който пое топката на границата на наказателното поле, завъртя се и вкара победния гол за 2:1.

След успеха тимът на Лучано Спалети има 53 точки на върха в класирането, с 13 повече от втория Интер. Рома пък остава шести с 37 пункта. 

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А" - ТУК!