Футболният ни национал и играч на Касъмпаша Страхил Попов живее в Истанбул, където снощи в близост до стадиона на Бешикташ - "Водафон Арена", имаше терористичен атентат. Жертвите са повече от 30, има над 150 ранени.

"Добре сме, но случилото се е много неприятно. Не сме чули взривовете, защото живеем доста далеч от стадиона на Бешикташ, а и по същото време се прибирахме от мач. Вчера гостувахме в Ризе", каза Страхил Попов пред БЛИЦ.  

В Касъмпаша той играе заедно с още един наш национал - Васил Божиков. Двамата защитници и съотборниците им в турския отбор спечелиха с 1:0 в събота гостуването на Ризеспор.

"Кацнахме в 23:30 часа снощи в Истанбул. Днес сме в почивка, но от клуба не са ни се обаждали специално, за да ни казват да не излизаме навън. Не мога да кажа, че се усеща някакво напрежение. Пътят в района около стадиона на Бешикташ е затворен. От снощи насам там присъстват предимно полицаи и репортери. Моят квартал е далеч, знаете, че Истанбул е огромен град. Всеки квартал си е като отделен град. При нас всичко е нормално. Следя какво се случва, дай Боже повече да няма подобни инциденти. Неприятното е, че много често започнаха да се случват", коментира Страхил Попов, който остава в Касъмпаша и след Нова година. Тимът се бори да не изпадне от Суперлигата на Турция. В момента е на 14-ото място с 15 точки.

"Благодарение на победата вчера малко се отдръпнахме от зоната на изпадащите. Ризеспор бяха само на две точки зад нас и беше важно да спечелим. Тук първенството е лудо, интригата е изключително голяма. В момента сме на 14-ото място, но изоставаме само с 4 точки от осмия, например. На 5 точки сме от зоната на изпадащите и ни чакат още тежки мачове", добави Попов.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ


ОЩЕ ЗА ТЕРОРИСТИЧНИЯ АТЕНТАТ ДО СТАДИОНА НА БЕШИКТАШ