Терористи се опутали да вземат заложници от персонала на стадиона на Бешикташ „Vodafone Arena” след екплозиите тази вечер в Истанбул, твърдят някои турски медии. Информацията засега не е потвърдена от органите на реда в турския град и няма повече данни това наистина да се е случило.

Както е известно, близо до стадиона са избухнали две бомби след победата на Бешикташ срещу Бурсаспор (2:1) в среща от местната Суперлига. Има данни за най-малко 20 ранени и 13 жертви, но в следващите часове най-вероятно цифрата ще се промени. Експлозията избухна по време на живо предаване. По време на живото предаване в турска телевизия се чува взривът, след което екипът почва да бяга.

След взривовете на стадиона е настанала паника. Хората започнали да бягат на всички страни. На мястото на експлозията е избухнал пожар. Според предварителните данни, бомбата може да е била заложена в паркиран близо до стадиона автомобил. Предполага се, че бомбата е имала за цел да атакува стачкуващите полицаи в турската столица.

Полицията е отцепила района и ограничава достъпа до мястото на взрива. Към мястото на инцидента са изпратени линейки и пожарни коли. Към единия взрив е тръгнала военна техника. Турските власти се разпоредиха временно да бъде ограничено отразяването на взрива от средствата за масова информация.

Чрез различните социални мрежи и видео канали се появиха кадри как десетки линейки се насочват към мястото на експлозията. Положителното е, че футболните фенове вече са се били разотишли и това е намалило броя на жертвите. Всичко се случило, след като всички фенове напуснали зоните около стадиона.

Предполага се, че автори на екплозиите са членове на кюрдска терористична група, която е отговорна и за други атаки срещу турската полиция. Транспортният министър на Турция Ахмет Арслан написа в "Туитър", че случилото се в съботната вечер е терористичен атентат.