Клубовете от Висшата лига организират видео конференция, за да определят дата за рестартиране на сезона. 20-те отбора ще проведат събеседването в петък, когато ще бъдат обсъдени и други важни въпроси, които ги притискат във времето на пандемията от коронавирус.

Отборите от германската Бундеслига вече подновиха тренировки и се надяват да подновят мачовете през месец май и да завършат шампионата през юни. Във Висшата лига са се насочили към начало на мачовете през юни и приключване през август.

Няколко отбора от английски елит вече обявиха, че вероятно ще започнат тренировки на 11 май, а други се очакват да стартират седмица по-рано.

Във Висшата лига има да се доиграят още 92 мача до края на сезона. Очакванията са те да бъдат пред празни трибуни, а за всеки мач ще е необходима работата на екип от 250 човека.

Другата важна тема, която ще бъде дискутирана в петък, е свързана с телевизионните права. Ако сезонът не бъде завършен, клубовете ще трябва да върнат 371 милиона паунда на „Скай Спортс“ и друи 50 милиона на „Би Ти Спорт“. Двете компании обявиха, че са готови на преговори, но всичко ще зависи точно колко мача ще бъдат изиграни при рестарта на сезона.