Треньорът на Шахтьор (Донецк) Луис Кастро заяви след сензационната победа с 3:2 над Реал в Мадрид от груповата фаза на Шампионската лига, че е останал обиден на испанските журналисти.

На пресконференцията преди мача те не зададоха нито един въпрос на Зинедин Зидан за украинския съперник.

„Не попитаха нищо за нас, а после ги набихме здравата на терена“, коментираха след срещата представители на медиите от Украйна. Самият Луис Кастро пък заяви:

"Думите ми за неуважението на испанските журналисти към Шахтьор? Това, с което никога не се примирявам, е липсата на уважение. Вчера представителите на медиите трябваше да проявят такова, а не го направиха. Дори коронавирусът не ги е научил колко безпомощен може да бъде човек. В днешния свят силните постоянно се опитват да унижат по-слабите. Когато предстои мач от Шампионската лига между Реал и Шахтьор, а най-обсъжданата тена на пресконференцията на Зидан е загубата от Кадис, това говори за неуважение към нас", посочи португалецът.

"Реал е отбор, който винаги е за пример. Но вчера почувствах нещата по различен начин, Зидан не беше попитан нищо за мача с нас. Хората могат да помислят, че говоря всичко това, защото победихме. Не. Реал можеше да ни разгроми, но пак щях да изисквам уважение към моя отбор", подчерта Луис Кастро.