Наполи най-вероятно ще прекръсти своя стадион „Сан Паоло“ на името на Диего Марадона. Това стана ясно от публикация на кмета на Неапол Луиджи де Маджистрис в „Туитър“. Предложението му беше подкрепено от президента на Наполи Аурелио де Лаурентис.

Легендата на световния футбол почина вчера на 60-годишна възраст. Аржентинецът носи екипа на Наполи в периода 1984-1991 г. За това време клубът два пъти става шампион на Италия (1987, 1990 г.), печели Купата на УЕФА (1989), купата на Италия (1987) и суперкупата на страната (1990).

„Марадона, най-великият футболист на всички времена, почина. Диего накара нашите съграждани да мечтаят и озари Неапол със своя гений. През 2017 г. го направихме почетен гражданин на Непапол заради всичката радост, която ни донесе. Неапол го обича! Нека прекръстим стадион „Сан Паоло“ в чест на Диего Армандо Марадона“, написа де Маджистрис.

Наследството на аржентинеца още може да бъде видяно в Неапол. 29-години след неговото напускане на Наполи, по улиците може да си видят графити с неговия образ, плакати и надписи.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

Ако предложението на кмета на града бъде изпълнено, това ще бъде вторият стадион, носещ името на Марадона. През 2004 г. аржентинският Архентинос Хуниорс, първият клуб в кариерата на футболната легенда, кръсти своя стадион „Естадио Диего Армандо Марадона“.

В същото време португалският треньор на Олимпик (Марсилия) Андре Вияш Боаш предложи ФИФА да извади от употребата на екипите с №10 във всички турнири.

„Бих искал ФИФА да извади от употреба всички екипи с №10 във всички турнири и за всички отбори. Това е най-голямата почит, която може да отдадем на Марадона“, коментира Вияш Боаш пред Goal.com.