ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Гръмотевична буря и пороен дъжд предшестваха официалното представяне на Лионел Меси и бившия му съотборник в Барселона Серхио Бускетс като футболисти на Интер Маями. Двамата преминават в тима от МЛС като свободни агенти. 37-годишният Меси за последно игра за ПСЖ, докато година по-младият Бускетс през цялата си досегашна кариера е носил екипа само на каталунците.

Именно заради сериозната буря грандиозното събитие на „DRV PNK Stadium“ беше пред провал. Доста време феновете не бяха допускани на трибуните от съображения за сигурност. След края на пороя представянето на Меси и Бускетс най-накрая се състоя. Метеорологичните условия обаче отказаха голяма част от феновете от желанието им да присъстват на събитието и те се прибраха до домовете си, за да гледат шоуто на стадиона по телевизията.

Хронологично първо думата взе бившият английски национал Дейвид Бекъм, който е съсобственик в Интер Маями. 48-годишният британец приветства новите попълнения на клуба.

Топ Коефициенти Всеки Ден за Всички Мачове!

"Живеем в невероятен момент, като можем да приветстваме в Маями един от най-добрите играчи в историята. Това е сбъдната мечта. Преди десет години стартирах приключението си в САЩ с идеята да доведа най-добрите футболисти в света. Добре дошъл, Лео, благодаря ти, че избра нашия клуб. Също така приветстваме и Серхио Бускет, който е един от най-добрите халфове на своята генерация", заяви Бекъм.

След това Серхио Бускетс излезе от тунела на стадиона и получи розовия екип на Интер Маями, а на гърба беше изписан №5. Последва изказване на друг от съсобствениците на американския клуб Хорхе Мас. Едва тогава беше кулминацията на церемонията – представянето на Лионел Меси. Аржентинецът пристигна на стадиона в компанията на своята съпруга Антонела и тримата им синове, но излезе сам на терена. Там той получи фланелката с №10 на гърба.

"Благодаря на хората в Маями за посрещането. Благодаря на Дейвид Бекъм, Хорхе и Хосе Мас, че направиха всичко толкова лесно. Идвам тук с мотивацията да побеждавам и да помагам на клуба да израства. Щастлив съм, че избрах този град и този проект. Нямам съмнение, че ще се насладя на това преживяване", обяви

Церемонията приключи с приветствия на част от най-големите звезди на САЩ и света, които бяха излъчени на екраните на стадиона. Сред изпратилите своите приветствия бяха баскетболистът Стеф Къри, легендата на американския футбол Том Брейди и музикалните икони Марк Антъни, Глория Естефан, Алехандро Санс и др.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!