Мегазвездата на бразилския футбол Неймар е подписал предварителен договор с Барселона. С такова съобщение гръмна "О Глобо".
Според информацията, през миналата седмица 21-годишният футболист е подписал документ, който го обвързва с каталунците. Нападателят на Сантос ще трябва да се присъедини към Барселона след финала за Купата на конфедерациите.

Очакванията са Неймар да подпише петгодишен договор с каталунците и да получава по 7 милиона евро на сезон. Само преди дни обаче лично вицепрезидентът на Сантос Одилио Родригес обяви, че бразилският клуб е отхвърли предложение на Барселона за своята звезда. Босът потвърди, че Реал (Мадрид) се е включил в надпреварата за подписа на играча, но се очакват оферти от още клубове.

“Няма споразумение за Неймар, има само разговори. През миналата седмица имах среща с президента на Барселона Сандро Росел и спортния директор Раул Санлехи, заяви Родригес. - С колегите от Барса проведохме честен разговор. Преговорите продължават, тъй като офертата не ни удовлетвори. Чакаме предложение от Реал (Мадрид) и други клубове. На края Неймар сам ще определи отбора, в който ще премине."