Бразилската звезда Неймар сподели, че не е напуснал Барселона, за да играе в Лига Европа с ПСЖ, както може да се случи този сезон. Това просто никога не му е минавало през ума. Парижани, Манчестър Юнайтед и РБ Лайпциг са с равен брой точки - по 9 след 5 мача, като френските шампиони, които стигнаха до финала през миналия сезон, се нуждаят само от равенство срещу Истанбул Башакшехир през следващата седмица, за да прескочат груповата фаза и да стигнат 1/8-финалите в Шампионската лига.

„Ето защо казах, че трябва да променим отношението си, иначе можем да забравим за мечтата си в Шампионската лига. Но ние се променихме. И днес в мечтата ни има повече живот. Разбира се, никога не съм бил елиминиран в групова фаза на Шампионската лига или съм играл в Лига Европа. Това никога не ми е минавало през ума и никога не е било добре. Когато дойдат тези трудни моменти, мога да се развивам и да поема отговорностите си. Не дойдох тук, за да играя в Лига Европа. Винаги съм се чувствал лидер, тъй като на 17 години, никога не ми е трябвало да имам лента на ръката си, за да се чувствам така. Днес съм основна фигура в ПСЖ“, заяви Неймар пред Eleven Sports.

„Всичко, което мога да направя на терена, оказва влияние върху съотборниците ми и това, което искам, е да им помогна, да дам най-доброто от себе си. Аз съм много досаден човек на терена, но също така съм готов да приема критики за себе си. Не съм недосегаем. Всички се борят за едно и също нещо. Много съм щастлив, че мога да помогна на съотборниците си“, добави бразилецът, който има 38 гола в ШЛ след дебюта си през 2013 година. Само Кристиано Роналдо (79), Роберт Левандовски (60) и Лионел Меси (59) имат повече голове в състезанието от него.