Селекционерът на хърватския национален отбор Нико Ковач изобщо не подценява българите, но има план как да ги излъже. Спецът има респект от момчетата на Любо Пенев, призна той пред в. “Ютарни лист”. Двубоят е в петък, от 21:45 часа на "Васил Левски”.

”Относно стартовият състав...Питате ме дали Андрей Крамарич е в План “А” или в План “Б”? За Крамарич ние мислехме и преди Световното първенство, и сега. А не само в местната лига, но вече и в европейските мачове. Той се разви много, допада вече на нашия стил. Не иска топката в краката, а я търси в дълбочина. Дали ще бъде в състава от първата минута!? Това зависи от формата на всички играчи, от противника. В София ни очаква един силен отбор на България, но имам една идея", намекна загадъчно Ковач.

”Къде ще се реши класирането за Европейското първенство!? В София или в Милано? Българският тим малко хора го приемат като сериозен, но те се доказаха като такъв, след като Лудогорец игра като равен с равен с Реал (Мадрид). Шест футболисти от този отбор сега излизат срещу нас. Важното е да печелим мачовете си срещу малките отбори, а срещу големите - Италия, България и Норвегия, да се борим за позитивни резултати. В София отиваме за победа, но няма да се отчайваме, ако завършим наравно. Италианците определено са фаворити в групата, но България е ключов съперник. В Осиек срещу Азербайджан ще имаме 12-и играч, публиката ще бъде невероятна, а в София имаме шанс да направим пробив", каза още младият специалист.

По-нататък бившият футболист отговаря на критики на опитните специалисти Ото Барич и Чиро Блажевич, а също така обяснява, че
има формула как да направи спойка от германска агресия и хърватска магия.


Нашата група "Н" за европейските квалификации