Манчестър Юнайтед не успя да победи норвежкия Волеренга като гост в контрола, играна в Осло и завършила 0:0. В този мач "червените дяволи" не бяха водени от Сър Алекс Фъргюсън, а от помощниците му. Именитият шотландец остана на Острова заради "клубни дела", както обявиха от "Олд Трафорд" при заминаването на тима за Норвегия. Фъргюсън ще се присъедини към отбора за следващия приятелски двубой, който е срещу Барселона на 8 август в Швеция.

При нулевото равенство с Волеренга участие не взе Димитър Бербатов. Митко беше сред резервите, но не се появи в игра. Титуляри в атака започнаха Уейн Рууни и Дани Уелбек. Именно звездата на "червените дяволи" беше замесен в най-интересното и спорно положение в срещата. В 72-ата минута Рууни изби топката от голлинията, като останаха съмнения, че тя е преминала зад нея. Домакините оспорваха, след като останаха съмнения, че са ощетени. Норвежците веднъж изявиха претенции и за дузпа, но такава не беше отсъдена.

Английският гранд доминира през по-голямата част от мача в Осло, но до гол във вратата на Волеренга така и не се стигна.

Най-активен преди почивката беше Уелбек, който обаче не показа нужната прецизност в завършващата фаза и пропусна няколко положения.

В 75-ата минута и пред Антонио Валенсия се откри възможност, но еквадорецът стреля покрай гредата. В 84-ата появилите се като резерви Шинджи Кагава и Хавиер Ернандес-Чичарито организираха добра атака, но и тя не завърши с попадение във вратата на отлично отбраняващите се норвежци, които през целия мач разчитаха предимно на контраатаки и почти не създаваха работа на Андрес Линдегаард.

И в 89-ата домакините не се пропукаха, след като не позволиха на Чичарито да отбележи. В добавеното време пък Андерсон пропиля отлична възможност и така контролата завърши при резултат 0:0.

Съставът на Манчестър Юнайтед: Линдегаард, Валенсия, Видич, Фърдинанд, М. Кийн, Нани, Скоулс, Карик, Йънг, Рууни, Уелбек (Андерсон, Кагава, Чичарито, Пауъл)