Домакинът на Евро 2024 Германия записа нов кошмарен мач и загуби с 0:2 от Колумбия в приятелска среща в Гелзенкирхен. Головете за гостите отбелязаха Луис Диас (54) и Хуан Куадрадо (82-дузпа).

Първото полувреме не предложи кой знае какви интересни ситуации, като гостите имаха добра възможност в 31-вата минута, когато Джери Мина стреля от дистанция след пас на Хуан Куадрадо, но Марк-Андре тер Щеген спаси. Германците видимо се затрудняваха и не създадоха почти нищо пред колумбийския вратар Камило Варгас.

По-добрата игра на колумбийците продължи и през втората част и те логично поведоха. В 54-тата минута Хуан Куадрадо центрира чудесно и Луис Диас с глава вкара за 0:1.

Бундестимът продължи с колебливото си представяне и в крайна сметка се стигна и до втори гол за Колумбия. В 80-ата минута след опасна атака за гостите влезлият като резерва Йошуа Кимих игра с ръка в наказателното си поле и главният съдия отсъди дузпа, а Хуан Куадрадо я превърна в гол за 0:2.

Така Германия записа трета загуба в последните си четири приятелски мача и серията неубедителни мачове със сигурност ще увеличи критиките върху селекционера Ханзи Флик. Колумбийците пък са в серия от 11 мача без загуба.

Германия – Колумбия 0:2
0:1 Луис Диас (54), 0:2 Хуан Кудрадо (82-дузпа)