Шампионът на Испания Реал (Мадрид) понесе нов удар и разочарова феновете си - домакинска загуба с 1:2 от Леванте в мач от 21-ия кръг на Ла Лига. Десет дни след грандиозния провал - отпадането за Купата на краля от третодивизионния Алкояно, футболистите на Зинедин Зидан записаха ново срамно представяне. Реал тъкмо се върна на победния път, надделявайки с 4:1 срещу Алавес в миналия кръг, за да дойде издънката тази вечер срещу Леванте. Така "кралете" вече изостават със 7 точки зад лидера Атлетико (Мадрид), който е и с два мача по-малко.

Четвъртият в момента в класирането Барселона пък има шанс да се изравни с Реал, ако утре спечели домакинството си на Атлетик (Билбао).

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Ключово за издънката на Реал срещу Леванте се оказа изгонването на Едер Милитао, който получи червен картон още в деветата минута. Серхио Леон беше изведен с дълго подаване към вратата на домакините, но бразилецът го препъна около дъгата пред наказателното поле. Първоначално съдията показа жълт картон на Милитао, но след сигнал от ВАР прегледа ситуацията и промени решението си, изгонвайки защитника на Реал. Въпреки това играчите на Зидан поведоха в резултата. В 13-ата минута Марко Асенсио вкара за 1:0 след асистенция на Тони Кроос.

В 32-ата минута капитанът на Леванте Хосе Луис Моралес изравни. В 64-ата вратарят на Реал Тибо Куртоа спаси дузпа на Рожер, но в 78-ата гостите съумяха да стигнат до победата. Рожер се реваншира за пропуска от бялата точка и реализира за крайното 1:2. 

И в този мач Реал (Мадрид) не беше воден от Зинедин Зидан, който е с коронавирус. Вместо него наставления край тъчлинията даваше асистентът  му Давид Бетони. 

Реал (Мадрид) - Леванте 1:2
1:0 Марко Асенсио (13), 1:1 Хосе Луис Моралес (32), 1:2 Рожер (78)

Реал (Мадрид): Куртоа, Одриосола, Милитао, Варан, Менди, Кроос, Каземиро, Модрич, Асенсио (82-Арибас), Бензема (82-Диас), Азар (59-Винисиус)

Леванте: Айтор, Мирамон, Постиго, Дуарте, Клерк, Мелеро, Радоя, Малса (59-Рочина), Моралес, Рожер, Леон (59-Барди)

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ЛА ЛИГА

Рожер се радва след победния гол: