Футболните първенства в Европа да се подновят през юли, а оставащите срещи в Шампионската лига и Лига Европа да се доиграят през месец август. Такава договорка са постигнали УЕФА и Асоциацията на европейските клубове, съобщава испанското радио Cadena SER. Всички срещи ще се играят пред празни трибуни.

Има вариант евротурнирите да се доиграят в по един мач на неутрален терен, когато е възможно да се случи това. След края на сезона, който е прекратен в момента заради пандемията от коронавирус, футболистите ще имат около 3 седмици почивка преди старта на новия през септември.

Това са последните планове към момента и те може да претърпят промени в зависимост от разпространението на опасната зараза.

Различните лиги са оказали силен натиск, че от първостепенно значение е възможно най-рано да финишират самите първенства, за да бъдат спазени договорите с телевизиите, които са един от основните източници на приходи. УЕФА е готово да се съобрази и приема идеята евротурнирите да завършат след края на сезоните във вътрешните първенства.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА - ТУК!