Защитникът на Барселона Жерар Пике изживя нов шок след раздялата си с поп певицата Шакира. Кариерата на 35-годишния бранител като футболист на „Камп Ноу“ е към своя край, съобщава sport.es.

Треньорът Шави Ернандес е провел среща с Пике, на която го е информирал, че не попада в плановете му за следващия сезон. Като причини наставникът е изтъкнал многото физически проблеми и дейностите на Пике извън терена, както и усложненото семейно положение (раздялата на защитника с Шакира).

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Жерар Пике страда от редица контузии в последните сезони и Шави се е опитал да му обясни, че най-доброто решение за двете страни е бранителят да напусне клуба доброволно и с най-голямо достойноство, отказвайки се от дължимите му суми. Капитанът на Барселона категорично е оказал това предложение и е заявил, че иска да се докаже с игра в тима.

Ветеранът трудно ще намира място в състава на Шави, ако клубът осъществи плановете си за лятна селекция и успее да привлече Андреас Кристенсен от Челси. Каталунците са набелязали още двама защитници на „сините“ от Лондон - Сесар Аспиликуета и Маркос Алонсо.