Вратарят на германския национален отбор Мануел Нойер обяви официално чрез своя профил в социалната мрежа “Фейсбук”, че няма да продължава договора си с Шалке 04, който е до лятото на 2012 година.

“Уведомих ръководството на Шалке, че няма да удължавам договора си. Трябва да благодаря на Шалке и на феновете, но след 20 години вярност искам да си оставя отворена вратата за промени. Взех това решение без нещо да ми е повлияло. Решението няма нищо общо с треньорската смяна или каквито и да е лични контакти с друг отбор”, сподели 25-годишният Нойер на своя профил.

Според “Билд” вратарят почти сигурно ще премине в Байерн Мюнхен от следващия сезон, след като Шалке 04 няма друг избор и ще трябва да изкара някакви пари от трансфер това лято. В противен случай Нойер може да си тръгне като свободен агент след година.

В същото време и Шалке 04 призна за решението Нойер с изявление на официалната си страница в интернет. “Новината е много тежка за нас, но ние трябва да приемем неговото решение с респект”, заяви мениджърът на “миньорите” Хорст Хелдт пред клубния сайт. /БЛИЦ