Реал (Мадрид) победи с 3:1 у дома Реал Сосиедад и отново е с еднакъв брой точки с лидера и шампион Барселона. Двата големи съперника имат по 28 в актива си.

Реал надделя с попадения на Бензема, Валверде и Модрич. Гарет Бейл пък се появи в игра през второто полувреме и бе освиркван от целия стадион "Сантяго Бернабеу" заради гаврата, която си направи преди дни. Припомняме, че след успеха на Уелс над Унгария с 2:0 крилото и съотборниците му опънаха знаме, на което пишеше: "Уелс. Голф, Мадрид. В този ред".

Реал Сосиедад изненадващо откри резултата още в преди да са изтекли и две минути. капитанът Серхио Рамос опита да върне топката към Тибо Куртоа, но Вилиан Жозе пресече паса и отбеляза за 0:1, с което спря серията от близо 600 минути без гол за Тибо Куртоа.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

"Белите" успяха да влязат в час едва след изтичането на първите 30 минути и изравниха резултата малко преди почивката. Лука Модрич центрирайки фалцово от свободен удар към Бензема, който засече топката с гърди и отклони в мрежата - 1:1. 

Втората част също започна с ранен гол във вратата на гостите. Модрич върна назад към Валверде, който шутира от 22 метра, топката рикошира и влетя в мрежата - 2:1.

В 66-ата Гарет Бейл получи порцията освирквания с влизането си в игра. Той обаче бе в основата на третото попадение за домакините. Уелсецът центрира при бърза контра, Бензема върна към Модрич и хърватинът с мощен удар прониза гостите за крайното 3:1.

Сосиедад е на пета позиция в класирането с 23 точки.