Защитникът на Абърдийн Шей Лоугън, който обвини Александър Тонев в расизъм, заяви, че няма лоши чувства към българския национал. Както е известно, халфът на Селтик беше наказан за 7 мача въпреки недоказаното обвинение. Ситуацията между Лоугън и Тонев се случи при победата на Селтик с 2:1 над Абърдийн на „Паркхед“ на 13 септември.
 
„Простил съм му. За мен този случай е приключил. Нямам лоши чувства към него, тъй като не съм такъв човек. Вероятно избухването му по време на мача е било моментно и той не е искал нарочно да ме обиди. Сигурно съжалява за думите си. Хората трябва да знаят, че няма да нараня репутацията на човек или да навредя на кариерата му, за да не загубя определен мач“, коментира Лоугън пред „Ивнинг Експрес“
 
„Неговите думи бяха изречени на терена и аз се оплаках на съотборника си Марк Рейнолдс, а след това и на съдията Боби Мадън. След това ситуацията трябваше да се овладее. Направих това, което бях длъжен да сторя. Случаят е приключен и съм удовлетворен от изхода. Аз съм човек, който прощава“, добави защитникът на Абърдийн.