Шокиращата смърт на капитана на Фиорентина Давиде Астори най-вероятно е причинена от ненасилствен сърдечен арест. Това обяви главният прокурор на Удине Антонио де Николо. 

Както е известно, 31-годишният италиански национал беше открит в мъртъв в хотелската си стая в неделя сутринта. Там „виолетовите“ бяха настанени преди гостуването си на Удинезе вчера.

Тялото на Астори е било откарано за аутопсия в болницата „Санта Мария дела Мизерикордиа“. Заради неговата смърт вчера не се играха мачовете от програмата на Серия „А“ и Серия „Б“.

„Считаме, че играчът е починал от сърдечен арест, настъпил по естествен път. Странно е, че такова нещо се случва на професионален спортист, който постоянно е под лекарски контрол и до момента не е имало знаци за нещо нередно в състоянието му“, обяви Де Николо.

Давиде Астори оставя след себе си двегодишна дъщеря Витория и съпругата си Франческа Фиорети. Тя е била информирана за лошата новина от шефове на Фиорентина, които са я посетили лично. Родителите на защитника, които живеят в Бергамо, са научили за смъртта на сина си по телефона.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В СЕРИЯ "А"