ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ  БУКМЕЙКЪР  ТУК! 

Излязоха всички подробности как и къде светът ще се сбогува с Краля на футбола Пеле. Единственият футболист, ставал три пъти световен шампион, почина снощи на 82 години след дълга битка с рак дебелото черво, а в Бразилия обявиха тридневен траур.

Пеле ще бъде балсамиран и отведен от болницата "Алберт Айнщайн" в Сао Пауло преди публичното поклонение пред тленните му останки да започне на 2 януари във Вила Белмиро (стадиона на Сантос).

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

То ще продължи точно 24 часа. През това време ще има достъп през централния вход за широката публика и отделни входове за политически служители и други видни фигури, заедно с членове на пресата.

На другия ден - 3 януари, ще има траурна процесия по улиците на Сантос в чест на иконата на световния футбол. След това той ще бъде положен в Мемориалния некропол Екуменика. Тази зона няма да бъде достъпна за обществеността.

Бразилските медии прогнозират, че церемонията ще бъде невиждана - милиони хора ще присъстват на поклонението. За да изпратят Пеле към последния му път, в Сантос се очаква да пристигат много известни личности от целия свят. 

Всъщност, веднага след обявяването за смъртта на Пеле стотици хора започнаха да се струпват около стадиона на Сантос, където той постига част от феноменалните си успехи от 1956 та чак до 1974 година. Хората веят знамена, палят свещи, полагат цветя и отдават почит на Краля.
Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала ТУК