ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ  БУКМЕЙКЪР  ТУК! 

Губернаторът на щата Сао Пауло Тарсисио де Фрейтас и кметът на едноименния град Рикардо Нунес обявиха промени в чест на легендарния Пеле, който почина на 82-годишна възраст след дълга битка с рака. Ковчегът с тленните останки на Краля на футбола са положени в центъра на стадиона на Сантос "Вила Белмиро" за 24-часово поклонение преди погребението утре, а хиляди фенове са се събрали пред съоръжението да отдадат почит на великия бразилец.

„За Бразилия е чест да има най-великия играч на всички времена. Видяхме, че федералното правителство обяви допълнение към името на пристанището, то е най-важната структура в Сантос. Както и да бъде почетен, ще бъде малко", каза губернаторът на Сао Пауло Тарсио де Фрейтас за решението на правителството на новоизбрания президент Луис Инасио Лула да Силва да кръсти пристанище Сантос, най-голямото в Латинска Америка, на името на Пеле.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

„Ще имаме специфичен вид стипендия с името на Пеле, за да дадем стимул на младите хора от покрайнините на Сао Пауло“, сподели пък кметът на Сао Пауло Рикардо Нунес, който също беше на поклонението.

Неймар да Силва Сантос, баща на Неймар, пристигна на стадиона на Сантос по молба на сина си и разкри, че последният контакт между нападателят на ПСЖ и Пеле е бил по телефона. "Синът ми ме помоли да бъда тук вместо него, за да подкрепя семейството на Пеле. Ние не загубихме само спортиста, ние загубихме гражданина и човека Пеле и това ни прави много тъжни", сподели бащата на Неймар.

На поклонението пристигна и треньорът на Сантос Одаир Хелман, който заяви, че фланелката с номер 10 трябва да бъде почитана на терена. Имаше идея за оттегляне на номера в чест на Краля на футбола, но по негово изрично желание в интервю от 2017 година Сантос се отказа да го направи.

Междувременно президентът на Бразилия Луис Инасио Лула да Силва потвърди, че ще присъства на погребението на Пеле в Сантос утре в 14:00 часа българско време.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала ТУК