Ръководството на Анортозис официално обяви, че прекратява договора на Станимир Стоилов. Още от вчера Управителния съвет на клуба умуваше по какъв начин да се раздели с българския наставник заради сериозната неустойка в договора. Мъри подписа контракт с гранда от Ларнака до 2013 година и му се полагат 700 хиляди евро компенсация. Според пресата в Кипър адвокатите на Анортозис ще се опитат да прекарат специалиста и да не му изплатят въпросната сума, като се позоват на негови изказвания и действия срещу клуба.

“Клубът прекрати договора, който имахме. Аз съм професионалист и тези неща се случват във футбола. Благодаря на всички, пожелавам на отбора да спечели титлата и купата на Кипър. Анортозис има добри играчи, администрация и фенове, това е страхотен отбор, който е обичан от публиката. Половината ми сърце е в България, другата половина остава тук, в Ларнака”, заяви Стоилов пред сайта kerkida.net.

“В никакъв случай не става въпрос за толкова голяма сума, за която се говори в последните два дни. Не искам да коментирам повече, въпросът се движи от мениджъра и адвоката ми”, завърши Стоилов./БЛИЦ