Трансферът на френския национал Н`Голо Канте в саудитския Ал Итихад официално вече е факт, след като той позира с фланелката на новия си клуб. 32-годишният халф подписа договор за четири години на обща стойност 86 милиона паунда. Това означава, че досегашният футболист на Челси ще получава по 21,5 милиона паунда на сезон. В новия си отбор той ще бъде съотборник със сънародника си Карим Бензема.

Канте, който е световен шампион с Франция от Мондиал 2018, преминава в новия си отбор като свободен агент, тъй като договорът му със „сините“ от Лондон изтече. Халфът беше на крачка от подписването на нов двегодишен контракт с Челси, но първо получи редица контузии през сезона, а след това дойде офертата от Саудитска Арабия. Клубът от „Стамфорд Бридж“ използва профилите си в социалните мрежи, за да благодари на французина са отдадеността, с която е играл за „сините“.

Н`голо Канте започва да играе в Англия през 2015 г., когато Лестър плаща 5,5 милиона паунда на Каен. Първият му сезон във Висшата лига е голям успех, тъй като изиграва ключова роля за тима на Клаудио Раниери при спечелването на титлата. Веднага след това е продаден на Челси за 32 милиона паунда.

Със „сините“ също става шампион в първия си сезон в клуба. Така се превръща в първия футболист след Ерик Кантона през 1993 г., който печели две поредни титли в Англия с два различни отбора. Н`голо Канте има 269 мача за Челси, с който печели още Шампионската лига, Лига Европа и ФА Къп. През последния сезон заради контузии участва само в седем мача във Висшата лига и общо девет във всички турнири.