Аржентинският футболист Серхио Агуеро официално обяви прекратяването на кариерата си. Той направи това на официална пресконференция, на която не успя да сдържи емоциите си и се разплака. Реакцията му трогна хиляди хора по света в социалните мрежи.

Причина за решението са сърдечните проблеми на 33-годишния нападател и официалното обявяване на новината  се очакваше вече няколко месеца.

Оттеглянето от терена идва само половин година, след като Кун осъществи трансфер от Манчестър Сити в Барселона като свободен агент.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

На 30 октомври Агуеро беше приет в болница, след като се оплака от болки в гърдите по време на мача с Алавес (1:1) от Примера дивисион.

През кариерата си аржентинецът е играл за Индепендиенте, Атлетико (Мадрид), Манчестър Сити и Барселона. С „дюшекчиите“ печели Лига Европа и Суперкупата на Европа през 2010 г. Като играч на „гражданите“ завоюва 5 шампионски титли на Англия, един път ФА Къп, шест пъти взима Купата на Лигата и три пъти Къмюнити Шилд.

С националния отбор на Аржентина Агуеро спечели Копа Америка през лятото, а през 2014 г. игра финал на световното първенство (загуба от Германия в битката за титлата). През 2008 г. стана олимпийски шампион с „гаучосите“, а през 2005 и 2007 г. спечели световното първенство за младежи до 20 години.