ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!

Българският национал Александър Тонев вече е футболист на Астън Вила. Официалният сайт на английския клуб обяви трансфера.

По този начин Тонев се превръща във вторият българин в Астън Вила след Стилиян Петров, който отскоро е треньор при бирмингамци. Не е тайна, че именно Стенли препоръча Тонев на мениджъра Пол Ламбърт, а както е известно, в тима може да пристигне и Ивелин Попов.

23-годишният Тонев преминава на "Вила парк" от полския Лех (Познан). Днес талантът от Елин Пелин мина успешно медицинските прегледи и парафира договор с англиийския клуб.

Тонев беше в компанията на Стилиян Петров. След като подписа, новото попълнение на Астън Вила даде интервю за клубната телевизия на бирмингамци.

Смята се, че трансферната сума е около 2,7 милиона паунда плюс бонус от 425 хиляди при определени условия.

За раздялата на Тонев с Лех (Познан) отдавна се говореше, след като той със силните си изяви успя да привлече вниманието на редица клубове. Кандидати за подписа му бяха още Селтик и Вердер, но в крайна сметка юношата на ЦСКА се озова в Астън Вила.

Бирмингамци този сезон завършиха на 15-ото място във Висшата лига, като до последно се бореха да не изпаднат в Чемпиъншип.

ТОВА Е АЛЕКСАНДЪР ТОНЕВ
Кариерата му започва в юношеските формации на ЦСКА. От 2007 година е играч на "армейците". Отбелязва първите си два гола в "А" група на 22 април 2009 г. в срещата Вихрен - ЦСКА, завършила 1:4. С "червените" е носител на Суперкупата на България за 2008 г. и шампион в "А" група за сезон 2007/2008.

През сезон 2009/10 играе под наем в Сливен, а през есента на 2010-а се завръща в ЦСКА.

На 16 юни 2011 г. подписва 4-годишен договор с Лех (Познан). За полския тим Тонев отбелязва първото си попадение на 26 юли 2012 г. - в мач срещу азербайджанския Хазар (Ленкоран). Двубоят е от втория предварителен кръг на Лига Европа. Голът на Тонев се оказва достатъчен на Лех да спечели срещата с 1:0.

Талантливият ни национал се разписва за първи път в полската Екстракласа на 25 август 2012 г. - срещу Полония (Варшава).

tonev.jpg