Стилиян Петров е много доволен, че негов сънародник подсили Астън Вила. Бившият капитан на английския клуб, а сега треньор, коментира пред официалния сайт на бирмингамци обявения трансфер на Александър Тонев.

Стан изчетка сънародника си, като сподели, че той има качествата да се превърна във важен играч на тима, а феновете ще са доволни от привличането му.

„Играех заедно с Алекс, така че знам малко затова какъв играч е той. Най-важното нещо е, че мениджърът го харесва, както и начинът, по който играе“, сподели Стенли.

„Феновете на Вила трябва да бъдат доволни, защото вече имат на разположение един вълнуващ играч. Мисля, че клубът следеше Александър от няколко месеца, те изгледаха доста негови мачове. Той няма доминиращ крак, което е много интересно и е основното за него. Бърз е, доста вълнуващ играч е и мисля, че феновете на Вила ще видят, че той е добър. Тонев е типът футболист, който наистина може да окаже въздействие в този млад и вълнуващ отбор. В разговор с мен ми сподели, че с нетърпение очаква да заиграе за Вила. Той знае, че ще бъде предизвикателство и е готов за него“, допълни бившият капитан на бирмингамци.