Новото попълнение на Астън Вила Александър Тонев изрази радостта си, че ще играе в английската Висша лига. 23-годишният национал обясни, че е много горд, че ще може да носи фланелката на Бирмингам и няма търпение да покаже на какво е способен.

"Много съм щастлив, че ще бъда част от Астън Вила и съм много горд, че ще облека фланелката на тима. Вила е голям клуб и мениджърът вярва в младите играчи. Футболът не е индивидуален спорт и за да имаме успех, трябва да играем заедно. Това е нещото, което човек може да види тук", каза Тонев в първото си интервю като футболист на бирмингамци.

Българинът говори пред клубната телевизия на Астън Вила, след като премина успешно медицинските прегледи и парафира договора си с английския клуб.

"Жаден съм за успехи и искам да покажа на всички какво мога. Нямам търпение да започнем подготовка и да се запозная с новите ми съотборници. Откакто разбрах, че има възможност да играя във Вила, не можех да мисля за нищо друго. Стилиян Петров много ми помогна и ме убеди, че това е правилният избор", добави юношата на ЦСКА, който е родом от Елин Пелин.

Клубният сайт на Астън Вила също така не пропуска да уточни, че Тонев прави дебюта си за "А" националния отбор на България срещу Уелс през октомври 2011 година, когато на терена е и Стилиян Петров. Двубоят е от европейските квалификации, като "трикольорите" го спечелиха с 1:0 с гол на Ивелин Попов. Както е известно, Попето също е спряган за трансфер в Астън Вила.