Тимът на Димитър Бербатов Фулъм се оказа най-слабият отбор в топ първенствата на Европа. За 13 мача във Висшата лига от началото на сезона „котиджърс“ са отправили най-малко удари към противниковите врати и са допуснали най-много изстрели към собствената си мрежа.
 
До момента Фулъм е допуснал 260 пъти да обстрелват вратата му – това са средно по 20 удара на мач. От друга страна Бербатов и съотборниците му са отправили средно по 8,2 удара на мач към противниковата врата.
 
Проучване на английските медии показа, че в първенствата на Англия, Германия, Испания, Италия и Франция няма отбор с толкова негативни показатели.
 
Дженоа, седми в Серия „А“, е отправил средно по 8,3 удара на мач от началото на сезона. Верона, тимът на Николай Михайлов, пък е допуснал вратата му да бъде обстрелвана средно по 18,5 пъти на среща.
 
Българският нападател Димитър Бербатов също има участие в негативния показател за тима си. От началото на сезона във Висшата лига той е реализирал само един гол и е записал една асистенция за 11 мача.
 
Слабото представяне на Фулъм се отрази върху класирането на тима във Висшата лига. „Котиджърс“ заемат 18-о място в класирането. Вчера мениджърът на тима Мартин Йол беше уволнен и заменен от Рене Мюленстийн.