Голмайсторът на Лестър Джейми Варди вкара най-красивия гол в Берлин по време на контролата между Германия и Англия, приключила с победа за гостите с 3:2. 29-годишният нападател се разписа с пета за 2:2 само три минути след влизането в игра, подигравайки се с пазещия го Рюдигер. Попадението на Варди без съмнение е една от връхните точки в и без това невероятната кариера на нападателя на най-голямата сензация в английската Висша лига този сезон. С 19 гола от началото на кампанията Варди има основен принос за това Лестър да е на върха в английския елит с 5 точки аванс пред Тотнъм и да поглежда сериозно към титлата.

Недалеч бяха времената, когато Варди бе анонимен във футбола. През лятото на 2007 година той взе още е неизвестен аматьор в осмодивизионния английски Стоксбридж, ходи с приятели по кръчми и се замесва в побоища. Заради нанасяне на телесна повреда Варди е осъден да носи на крака си електронна гривна в продължение на 6 месеца, за да не излиза от 18 часа вечер до 06:00 часа сутрин. „За мой късмет имах голяма DVD колекция, което направи вечерите ми по-поносими дори и когато не успявах да привлека вкъщи повечето от приятелите ми. След мачовете понякога трябваше да прескачам огради и да спринтирам до вкъщи, за да не се нараня”, разказва Варди за присъдата си. При гостуванията Варди е трябвало да бъде сменян в 60-ата минута и да бъде закарван от родителите си у дома. С реализирането на много попадения той се изкачва в дивизиите на английския футбол. Така от работник във фабрика за протези за крака той се превръща в професионален футболист. През 2012 година заиграва в Лестър, който тогава е в Чемпиъншип, а през юни 2015 година дебютира за Англия на 28-годишна възраст. В едва петия си мач за „трите лъва” той вкарва феноменалния гол срещу Гермения и при това в Берлин.

„Това определено е върховият момент в този сезон за мен. Като резерва човек винаги иска да промени и повлияе с нещо на играта. За мой късмет трикът с петата подейства”, сподели Варди след постижението си в Берлин. 29-годишният футболист стана първия играч на "лисиците" с гол за националния отбор от 1985 година насам, когато това за последно стори легендата Гари Линекер.