Апелативната комисия към Испанската футболна федерация отхвърли жалбата на Реал (Мадрид) срещу изхвърлянето на тима от турнира за Кралската купа. Както е известно, „белият балет“ победи Кадис с 3:1 в първи 1/32-финал.

Оказа се, че авторът на първия гол за Кралския клуб Денис Черишев е трябвало да изтърпи наказание в този двубой. Руският национал обаче беше титуляр. Президентът на Реал (Мадрид) Флорентино Перес обяви, че клубът е невинен, тъй като не е имало официална информация за наказание на Черишев.

От „белия балет“ се заканиха да обжалват до дупка и веднага подадоха жалба до Апелативната комисия. Днес обаче тя отхвърли иска на Реал (Мадрид) и остави в сила и остави в сила наложената глоба в размер на 6001 евро.

Сега управата на Кралския клуб може да се обърне към Административния спортен трибунал, който заседава всеки петък. Реваншът за Кралската купа между Реал (Мадрид) и Кадис по програма трябваше да се проведе на 16 декември. На „Сантяго Бернабеу“ все още се продават билети за мача, което е сигнал, че в клуба не са се отказали от битката.