Стадион "Христо Стоичков" бе открит в румънския град Стар Бенешов. Шоуто се проведе навръх християнският празник Голяма Богородица. Сборни отбори, съставени от известни местни футболисти, участваха в мач, с който бе сефтосано съоръжението. Камата даде началния удар в двубоя, а преди това бе обявен за почетен гражданин на Стар Бенешов на специална церомония пред общината.


Стоичков безспорно е най-голямото име в българския футбол, но у нас още няма стадион на негово име. Тържествата бяха по случай годишнината на българската общност в румънската област Тимиш. Организатор е Съюзът на българите в Банат и българското посолство в Румъния.

В Дудещи веки, който до 1968 г. се нарича Бешенова веке (Стар Бешенов) се намира най-голяма общност от български католици извън България. Българската общност в града е създадена през 1738 г. има голяма роля в културен, исторически и социален аспект за връзките между България и Румъния. 1930 г. в региона са живели 5800 потомствени българи. С годините техният брой намалява и при преброяването през 2002 г. те са били 2400. Събитието в Стар Бенешов отбеляза нещо необикновено - за първи път стадион е кръстен на футболист, който не е от същата държава.