Ръководство и футболисти на Реал (Мадрид) изпаднаха в паника преди голямото дерби срещу Барселона. Ел Класико е в събота от 23:00 часа българско време на “Сантяго Бернабеу”. Повод за притеснението в Мадрид е феноменалният Лео Меси. Аржентинският магьосник вчера наниза четири попадения във вратата на Арсенал за победата на Барселона с 4:1 в 1/4-финал в Шампионската лига.

“Той не може да бъде спрян. Всъщност може, но само, ако бъде повален от оръжие”, пише “Ас”, като добавя “Меси ни кара да се страхуваме”. Испанската преса още от днес започна да прави сравнения между двете големи звезди на Реал и Барса съответно Кристиано Роналдо и Лео Меси.

Италианските медии също с голям интерес отразяват феноменалния мач на Лео, имайки предвид предстоящия двубой с Интер. “Бог или Гений", се пита електронното издание на "Гадзета дело Спорт". "Интер - Меси" - това е 1/2 - финалът в Шампионската лига за "Кориере дело Спорт".

Шоуто на Меси пълни и страниците на английската преса. "Първо беше Пеле, после Марадона. Сега трябва да поздравим новия крал - Лео Меси", пише в електронното си издание "Дейли Мейл". "Месия", добавя таблоидът "Сън".

"Шоу на Меси", лаконично пише най-четеният германски вестник "Билд". "Меси, Меси, Меси, Меси", е възклицателното заглавие на "Тагесшпигел". "Бог живее в Каталуня", отбелязва френският "Екип".

В родната на Лео Аржентина също сипят суперлативи. "Меси стигна ново ниво гениалност", твърди "Кларин". Като "Краля на карето" го описва "Оле"./БЛИЦ