Роденият в Аржентина папа Франциск, чието истинско име е Хорхе Марио Берголио, възбуди големи страсти сред сънародниците си. Нищо не предвещаваше това, докато той отслужваше днес литургия в памет на погребаните във военното гробище на Британската общност в Рим, където почиват  британските съюзнически войници, сражавали се за освобождението на Италия през Втората световна война. 

След края на литургията главата на Римокатолическата църква застана пред камерите на TG1, която принадлежи на обществената телевизия RAI Italia, а журналистът остави настрана религиозния аспект и потърси отговор на един от най-противоречивите и сложни въпроси, които възникват сред футболните фенове в Аржентина: „Меси или Марадона?“ 

Папата загърби двамата си знаменити сънародници и отсече: „Добавям трети: Пеле. Най-великият господар от тримата е Пеле. Срещнах го в самолет и той беше човек с толкова голяма човечност. И тримата са много добри и страхотни, но всеки със своята специфичност“.

"Меси е велик, много добър, възпитан. Марадона беше велик като футболист, но се провали като човек. Бедничкият, той не се справи с онези, които го ласкаеха и не му помогнаха. Той дойде да ме види през първата ми година като папа, а след това бедният така завърши...", добави папа Франциск, който е фен на Сан Лоренсо в родината си.