Мениджърът на Манчестър Сити Мануел Пелегрини се закани на градския съперник Юнайтед преди дербито между двата отбора в неделя. Чилиецът смята, че неговият тим има предимство, заради по-дългата почивка след класирането им на четвъртфиналите в Шампионската лига. "Гражданите" елиминираха Динамо (Киев) във вторник, докато "червените дяволи" отпаднаха от Лига Европа след равенство с Ливърпул в четвъртък.

"Важно е, че имаме 24 часа повече за почивка, тъй като ще сме по-добре подготвени. С мача, които изнесоха вчера, на съперниците ни ще им бъде по-трудно", смята Пелегрини.

Сити е на четвърто място във Висшата лига и изостава на 12 точки от лидера Лестър, но въпреки това в клуба не са се отказали да преследват титлата.

"Докато има математически шансове за трофей не може да си позволим да мислим, че няма да го спечелим. Това е манталитетът на победителя. Печелим следващата среща и ще видим как ще бъдат разпределени точките. Дербито винаги е непредвидимо, въпреки позицията на двата отбора. Юнайтед има добри играчи. Няма значение къде са в класирането, защото те са опасен тим", заяви Мануел Пелегрини.

 Резултати, програма и класиране в Англия - ТУК !!!