Селекционерът на Чехия Йозеф Пешице коментира след победата с 1:0 над България, че е много щастлив, защото тя идва на място, където нито Италия, нито Дания, нито Армения или Малта са успели да вземат три точки.

"Спечелихме заслужено, тъй като още през първото полувреме изцяло контролирахме играта. На практика имахме две-три голови положения. Мисля, че попадението, което реализирахме, окончателно реши мача. Домакините знаеха, че трябва да вкарат 4 гола и нямаха сила да обърнат мача", коментира Пешице.

"Естествено, ние разучихме България. Знаехме, че не бива да позволяваме на играчите им да контраатакуват, да стрелят отдалеч. Затова се стараехме да наситим терена, да нямат пространства. Българите не успяха да се справят с този начин на игра", каза спецът.

"Победата бе важна, защото повишава самочувствието ни за европейските квалификации. Това са три точки срещу много тежък съперник, защото тук в България не успя да спечели никой друг", продължи селекционерът на Чехия.

"Добре познавам играчи като Ивелин Попов и Георги Миланов, които са много добри, и бих се радвал да имам такива футболисти и в нашия отбор", каза още Пешице.