Вратарят на Чехия Петер Чех остана недоволен от равенството на тима му с Българя в квалификация за Мондиал 2014. Според стража предварителните очаквания в отбора му са били за победа и спечелената точка не ги радва.

"Разочаровани сме. Искахме победата, но не я постигнахме. Вместо това загубихме две точки като домакин. Това усложнява нещата в групата ни. Срещу Дания взехме точка навън, което беше позитивно. Това равенство ни върна в изходна позиция", коментира вратарят.

Според него обаче равенството с България няма да е толкова фатално за тима.

“Хубаво е все пак, че имаме 5 точки. Така че нищо фатално не се е случило. Групата е равностойна. Вярвам, че в някой от другите мачове ще успеем да наваксаме пропуснатото в този", допълни той.

Вратарят призна, че съотборниците му са изпитвали сериозни затруднения срещу добре подредения съперник и са успели да упражнят натиск едва в последните 20-ина минути.

"Те задържаха топката много добре и не ни позволиха да развием играта си. Времето минаваше, ние не успявахме да направим нищо, от което се увеличаваше и нервността в нашите действия. В последните 20 минути съперникът започна да греши по-често. Ние също имаме заслуга, защото успяхме да упражним натиск. имахме някои добри ситуации в наказателното им поле, но за нещастие ни липсваше решаващия удар", завърши вратарят.