Българският национал Петко Христов игра едно полувреме при равенството 2:2 на Специя срещу Сасуоло в мач от третия кръг на Серия "А". Юношата на Славия помогна на тима си да вземе точка, след като бе отсъдена дузпа за нарушение срещу него, но се контузи и бе заменен в началото на второто полувреме. 

Гостите от Сасуоло поведоха в 28-ата минута, когато Йоргос Кириякопулос подаде на Давиде Фратези в наказателното поле и италианецът насочи топката към долния десен ъгъл с глава - 0:1. 

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

Радостта на гостите обаче не трая дълго. Само две минути по-късно след рикошет топката стигна до Симоне Бастоне, който с великолепен удар я прати във вратата на Андреа Консили - 1:1. 

В края на първата част Петко Христов бе фаулиран в наказателното поле, което доведе до дузпа за Специя. Зад топката застана М`Бала Нзола, който бе точен за 2:1. В началото на второто полувреме обаче Сасуоло отново изравни. В 50-ата минута Андреа Пинамонти се разписа с изстрел от границата на наказателното поле, а до края не падна нов гол.

В друг мач от кръга Милан се върна към победите, надделявайки с 2:0 срещу Болоня. Рафаел Леао и Оливие Жиру се разписаха за успеха на "росонерите", които в предишния кръг направиха 1:1 с Аталанта. 

В 21-ата минута новото попълнение на Милан Шарл де Кетеларе блесна в първия си двубой като титуляр, след като прокара топката към Рафаел Леао, а португалецът не остави шансове на Скорупски - 1:0. 

Седем минути след това "росонерите" можеха да удвоят преднината си. Жуниор Месиас обаче стреля право във вратаря на Болоня. 

В добавеното време на първата част домакините имаха нови две възможности. Първо Оливие Жиру стреля на сантиметри от целта, а след това Леао се справи с двама играчи на Болоня и отправи удар от точката за дузпата, но Скорупски спаси.

Шампионите увеличиха аванса си в 58-ата минута, когато Оливие Жиру вкара страхотно попадение от воле за 2:0. 

В 68-ата минута Никола Сансоне пробва мерника си от границата на наказателното поле, но топката се отби в левия страничен стълб. Пет минути преди края на двубоя Скорупски отрази с крак изстрел на Ясин Адли и срещата приключи 2:0.

В този мач Милан игра с новия си резервен екип в масленозелено. "Росонерите" имат 7 точки от 3 мача и оглавиха класирането, докато Болоня остава само с 1 точка в актива си.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А" - ТУК!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК