ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Легендарният защитник на Барселона Жерар Пике произнесе емоционална реч след последния си мач на "Камп Ноу". 35-годишният централен бранител преди дни изненадващо обяви, че прекратява състезателната си кариера. 

Топ Коефициенти за Спортни залагания!

Снощи Пике беше титуляр при победата с 2:0 над Алмерия в среща от Ла Лига. В края на двубоя испанецът беше заменен от Андреас Кристенсен, за да обере овациите на публиката.

Пике - блудният син, превърнал се в легенда

След мача Пике застана в центъра на терена с микрофон в ръка и направи емоционално изказване, като не сдържа сълзите си. До него бяха двете му момченца Саша и Милан, с която го дари вече бившата му - певицата Шакира.  

"Благодаря на всички. Благодаря на вас - феновете, на колегите ми, на треньорския щаб и на всеки един човек в клуба", започна Пике.

"С напредване на годините осъзнаваш, че да обичаш - понякога означава да си тръгнеш. Не ми беше никак лесно да взема това решение след всичката тази любов, която получих в Барселона, но настъпи време да се оттегля. Убеден съм, че един ден отново ще съм тук", продължи Пике, а веднага след това феновете огласиха митичния "Камп Ноу" със скандирания: "Президент, президент!".

"Дядо ми ме е направил член на клуба в деня, в който съм се родил. Тук съм роден и тук ще умра. Ще се върна!", добави развълнуваният Пике, който защитаваше екипа на каталунците 15 години, спечелвайки цели 30 трофея.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ИСПАНСКАТА ЛА ЛИГА!

 

 

 


* Снимки: Profimedia.bg

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК