Треньорът на Милан Стефано Пиоли сподели вижданията си за разговорите с футболистите преди и след двубой. Специалистът, който успява да възроди "росонерите", разказа, че след мачове почти не влиза в съблекалнята, тъй като има в отбора си Златан Ибрахимович.

“Най-важните неща се казват преди среща, а не след това. Може би е нужно само да се вкара яснота за нещо конкретно, но като цяло предпочитам да говоря на следващия ден. А и сега с Ибра в тима почти не влизам в съблекалнята", сподели Пиоли.

Той даде за пример решаващото гостува на Аталанта в последния кръг на Серия “А” през миналия сезон. Тогава “росонерите” се нуждаеха от успех, за да се класират за Шампионската лига.

“Дръпнах такава реч, че впечатлих всички. Казах по нещо за всеки от футболистите. Откроих нещо, с каквото те са помогнали да стигнем дотам. Например колко километра е пробягал Франк Кесие или колко високо е скочил Фикайо Томори при гола си срещу Ювентус. След това осъзнах, че съм впечатлил момчетата си. После спечелихме двубоя”, обясни наставникът на Милан.