Шесткратният параолимпийски шампион Оскар Писториус, който беше обвинен в убийство на приятелката си Рива Стеенкам в ранните часове на Свети Валентин е стрелял с пистолет в ресторант, разкриха негови приятели.

Това се случило в началото на годината, когато заедно с аверите си отишъл на вечеря в луксозното заведение “Таша”. В него Оскър произвел изстрел с пистолет и едва не прострелял в крака един от приятелите си. По време на стрелбата заведението било почти препълнено.

"Много се уплаших, защото куршумът мина само на сантиметри от крака ми. Трябва да подчертая, че пистолетът беше на някой от приятелите на Писториус. Оскар просто искаше да разгледа оръжието. После освободи предпазителя и стреля. Не бих нарекъл това небрежност, беше просто инцидент. След това той ми се извиняваше с дни", разкри боксьорът Кевин Лерена, който е бил в компанията на Писториус.

Собственикът на заведението Джейсън Лупис също потвърди за инцидента.

”Чух силен трясък и веднага отидох до масата на шампиона. Всички на нея обаче отрекоха шумът да е от тяхната маса. Все пак информирах полицията, защото бях убеден, че това е изстрел от пистолет”, коментира собственикът на ресторанта.