Един от най-популярните треньори в Германия през 90-те години на ХХ век Кристоф Даум е починал на 70-годишна възраст след продължителна борба с рак.

Новината за кончината на Даум беше съобщена от неговото семейство. От изявлението става ясно, че бившият футболен треньор е починал в обкръжението на близките си. Информацията за туморното му заболяване беше съобщена през есента на 2022 г. Първоначално естеството на болестта не беше разкрито, но впоследствие се изяснява, че става дума за рак на белите дробове.

В периода 1996-2000 г. Кристоф Даум е треньор на Байер (Леверкузен) и е в основата на трансфера на Димитър Бербатов при „аспирините“. Той обаче така и не успява да работи с българския голаджия, тъй като е уволнен след скандал с употреба на кокаин.

Даум започва треньорската си кариера през 1986 г. в Кьолн. През 1990 г. поема Щутгарт и две години по-късно извежда швабите до шампионската титла. Бил начело още на Айнтрахт (Франкфурт), Аустрия (Виена), Брюж, Бешикташ, Фенербахче и Бурсаспор. За последно води на националния отбор на Румъния в периода 2016-17.

Освен шампионската титла, с Щутгарт печели и Суперкупата на Германия през 1992 г. С Бешикташ става шампион и взима Купата на Турция. Начело на Аустрия (Виена) постига дубъл през 2003 г. Като треньор на Фенерахче е двукратен шампион на Турция и един път ликува със Суперкупата на страната.