Английският национал Мейсън Маунт стана обект на огромни критики и го очаква сериозно наказание, тъй като наруши карантината си заради коронавирус. Тя е наложена, тъй като съотборникът му в Челси Калъм Хъдсън-Одой е с положителен тест за COVID-19.

Карантината на играчите на „сините“ е в сила от четвъртък. С действията си за нарушаване на изолацията Маунт е заплашен не само от сурова глоба, но вече си е заработил гнева на клубната управа и мениджъра на отбора Франк Лампард.

В събота по обедно време Маунт се е видял със съотборника си в националния отбор Деклан Райс от Уест Хям и група приятели, а след това са играли футбол на малки вратички. За това свидетелства читател на „Дейли Мирър“, който ги е видял, след като завел сина си да поритат топка в специализирана база.

За разлика от Мейсън Моунт, Деклан Райс не носи никакви вина. В Уест Хям няма обявена карантина заради заболял с коронавирус футболист, а и на Острова все още не са въвели крайни мерки за социално ограничаване в борбата със заболяването.