ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Френските власти за борба с организираната престъпност са обискирали жилището на президента на ПСЖ Насер Ал-Хелаифи в сряда, информира „RMC Sport“. Униформените са изчакали неговото пристигане във Франция, за да започнат претърсването.

Топ Коефициенти Всеки Ден за Всички Мачове!

Те са го посрещнали на летището в Париж, където босът на френския шампион кацна за представянето на новия треньор Луис Енрике. Обискът е извършен заради подозрение с корупция и търговия с влияние от страна на Ал-Хелаифи.

Счита се, че закъснението с три часа на пресконференцията за представянето на Луис Енрике не е свързано с обиска в дома на катарския бизнесмен и президент на медийната групировка "beIN Sports".

Според друга информация обискът е свързан с обвиненията срещу Насер Ал-Хелаифи за отвличане и измъчване през 2020 г. на лобиста Тайеб Бенабдерахман, който е с френско-алжирски произход.

"Съдията поиска информация и допълнителен достъп, като всичко му бе осигурено при пълна прозрачност и сътрудничество с властите от самото начало", заяви говорител на президента на ПСЖ.

Миналата седмица във връзка с тази афера бе претърсен и офиса на кмета на седми район в Париж Рашида Дати, която е бивш министър.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!